5 manieren om een ​​gezellige verlichting in de badkamer te maken met een spanplafond

5 manieren om een ​​gezellige verlichting in de badkamer te maken met een spanplafond

12 October 2017De installatie van de verlichting in de badkamer met een spanplafond is best overgelaten aan professionalsDe installatie van de verlichting in de badkamer met een spanplafond is het beter om toe te vertrouwen professionalamSvet in de badkamer heeft niet alleen decoratieve en esthetische rol, maar heeft ook een multifunctionele doel. Om dit te doen, stellen verschillende helderheid en design hotel verlichtingsproducten. In deze configuratie wordt de helderheid en het type verlichting georganiseerd op basis van persoonlijke voorkeuren, badkamer en de technische kenmerken van de kamer, met inbegrip van het type plafond coatings.


Een goede planning van de badkamer verlichting

Verlichting van hoge kwaliteit - is het resultaat van de geletterde locatie verlichting en correct overeenkwam met de lamp vermogen op basis van het type kamer.

Organisatie badkamer verlichting schema gepresenteerd in de vorm van:

 1. Bovenste verlichtingsarmaturen of plafond (punt bedekt);
 2. Werknemer of extra zones verlichting (spots, wand plafond);
 3. Het weinig licht.

Als de kamer onontwikkeld spanplafond, worden de lichten gekozen, rekening houdend met de technische kenmerken van PVC-filmAls de kamer onontwikkeld spanplafond, worden de lichten gekozen, rekening houdend met de technische kenmerken van PVC-film

Decoratieve verlichting kan worden uitgevoerd als vloerspots rond de omtrek. Als de badkamer inrichting is voorzien in de vorm van trappen, nissen, of voetstuk, de oorspronkelijke staande lampen accentueren hen.

Voor het kiezen van de juiste verlichting apparatuur voor de badkamer, het is het overwegen waard de aanbevolen verlichting normen. Dus, volgens de ISO 8995 standaard badkamerruimte moet belichting bij 200 lux (lx). Deze norm is gebaseerd op de technische kenmerken van de badkamer met een visie op de menselijke behoeften, die is gebaseerd op de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Dit cijfer wordt genomen om het vermogen te berekenen. Het is ook de moeite waard rekening houdend met de mogelijkheid van het licht per vierkante meter aan ruimte, gemeten in lumen.


Een kleine badkamer, beide parameters gelijk zijn. Het lampvermogen nodig per vierkante meter van de ruimte te bepalen, is er een speciale formule. Of u kunt de gegevens gebruiken uit de speciale tafels. Bijvoorbeeld een 35 watt halogeenlamp - komt overeen met 670 lumen. Bepaalde norm 200lk = 200lm per vierkante meter in significante mate op maat in de badkamer 3 vierkante meter, maar is onvoldoende als de grootte van meer dan drie.

Bij de keuze van de verlichting van de ruimte die u nodig hebt om het gebied en de gewenste verlichting macht met aanbevolen normen kennen.

Regels voor de keuze van lampen voor verlaagde plafonds in de badkamer

Plafondverlichting voor badkamers met spanning systemen te ontwerpen en te markeren alvorens de grondslag van een spanningsstructuur. Er moet rekening worden gehouden met alle lichtomstandigheden staan ​​opgespannen doek. Omdat oververhitting, die kunnen voortvloeien uit de lampvoet vervormt het spanplafond. Toelaatbare vermogen van 40 Watt gedurende polyvinylchloride film en slechts 60 Watt gedurende tissuesubstraat.Voor opgehangen systemen, rekening houdend met de technische kenmerken van de spanplafonds en ISO-normen set verlichting:

 • Gloeilampen van 25 watt, die ongeveer gelijk is aan 200 lumen;
 • Halogeenlampen van 42 watt - ongeveer 625 lm;
 • TL-lampen in 40 watt - ongeveer 2000lm;
 • LED-lampen 40-60 W - over 6000lm.

Weerbestendige lampen hebben een intern gesloten structuur waarvan de gegevens waterafstotendWeerbestendige lampen hebben een intern gesloten structuur waarvan de gegevens waterafstotend

Babybadkamer heeft een hoge luchtvochtigheid, waardoor alle elektrische bedrading moet bieden. waterdicht bekleden van het plafond en de vloer en ventilatie - ondersteunende maatregelen voor dergelijke bedrijven.

Installatie spansysteem PVC film een ​​manier waterdicht, waarbij de kamer boven overstromingen beschermt.

Echter, ingebouwde verlichting, die aan het plafond zelf zijn gemonteerd, kunnen last hebben van hetzelfde water "van bovenaf". Daarom moet de plafondverlichting in de badkamer vochtbestendige zichzelf te zijn. Identificatie van dergelijke lampen wordt aangegeven IP-klasse.

Voor IP, de badkamer is geïdentificeerd:

 1. 0-3 eenheden - bescherming niet voorzien;
 2. Lampen gemarkeerde 4 eenheden beschermd tegen spatten;
 3. 5-6 eenheden - waterstralen beschermd;
 4. 7 eenheden - waterdichte lamp;
 5. 8 units - verzegelde ondoordringbare lampen.

verzekerd tegen kortsluiting weerbestendig lampen, zijn minder gevoelig voor corrosie stress en langer niet falen.

Geschikte inrichtingen voor verlaagde plafonds in de badkamer

In de moderne ontwerpen met behulp van spot verlichtingsarmaturen, ook in de badkamer.


Bij de methode voor het monteren schijnwerpers spanrol ontwerpen kunnen zijn:

 • overhead;
 • Gebouwd.

Bij het kiezen van verlichting voor de badkamer, is het noodzakelijk om rekening te houden met de vorm van de inrichting, de zitting flens, waarvan ten minste 1 cm bedraagt, de ventilatiebehoefte isolerendeBij het kiezen van verlichting voor de badkamer, is het noodzakelijk om rekening te houden met de vorm van de inrichting, de zitting flens, waarvan ten minste 1 cm bedraagt, de ventilatiebehoefte isolerende

Bevestigingsmontagebeugels overhead optreedt op de oppervlaktespanning van de baan. In deze vorm van verlichting is het mogelijk om het even welke soorten lampen gebruiken. Installatie van plafondinbouwarmaturen totdat het baanspanning, direct aan het plafond zelf en de uiteindelijke installatie van verlichting optreedt nadat de spanning over de plafondconstructie.

De voordelen van ingebouwde verlichting zijn onder meer:


 1. lampen benauwdheid, dat is een belangrijk pluspunt voor de badkamer;
 2. Huidige populair en een groot aantal ontwerp ideeën met foto's van interieurs, met behulp van een ingebouwde type verlichting.

De ideale verlichting voor verlaagde plafonds: LED-verlichting

Van alle verschillende belichtingsomstandigheden geschikt voor spankabelstructuren rekening met de meest ideale lichtdiode inrichting. LED geplaatst in de bol een halfgeleider, namelijk de inrichting, waarbij als gevolg van de pn-overgang van de elektrische stroom wordt omgezet in optische straling.

De voordelen van LED-verlichting zijn de volgende parameters:

 • Hoge energiebesparing niveau (de hoogste van alle lampen);
 • Lange levensduur;
 • Efficiency lampen;
 • Kwalitatieve transformatoren, waarbij de lamp van de stroomuitval te beschermen;
 • Panoramic verlichting die is geschikt voor kleine badkamers.

Outs van LED-verlichting kan worden beschouwd als de hoge kosten van het eigen lama's en extra uitrusting voor hen - transformatoren en ventilatiesystemenOuts van LED-verlichting kan worden beschouwd als de hoge kosten van het eigen lama's en extra uitrusting voor hen - transformatoren en ventilatiesystemen

LED's worden gebruikt voor:

 1. schijnwerpers;
 2. LED strips (dyurolaytov).

Met dyurolaytov maakten decoratieve extra verlichting, die kan worden ingebouwd in het spansysteem, bijvoorbeeld langs de omtrek van de badkamer of aan de rand van het bad direct zone terrein. De LED in zo'n band wordt voorgesteld als een witte kleur, als basis, en als gekleurde bloemen. De hoofdfunctie van hulppersoneel achtergrondverlichting beschouwd uitsluitend inrichting en het creëren van een geschikte atmosfeer voor de badkamer.

De installatie van de verlichting in de badkamer met de plafonds (video)

Kies verlichting voor kamers met een plafond spansysteem is niet moeilijk, als je de structuur van een spanplafond ontwerp begrijpen, te kennen de eigenschappen van de film, de kamer details en specificaties die rechtstreeks aan gloeilampen. Kiezen voor de beproefde lichttechniek mogelijk na analyse van alle parameters.

Voorbeelden van de verlichting in de badkamer met de plafonds (een foto van het interieur)

---- natyazhnoj-potolok-v-vannoj-komnate-foto-1m 62 fotografiya natyazhnoi3 1386162138glyanecvannaya-6 plitochnui-podvesnoi-potolok1 ----- natyazhnoi-potolok-v-vannoi-komnate-korallovogo-tsveta potolok-v-vannoj-komnate-natyazhnoj --- preimushhestva-i-osobennosti-vybora-3

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 54 = 60

map