4 configuratie: Wat moet de grootte van een wenteltrap zijn

4 configuratie: Wat moet de grootte van een wenteltrap zijn

12 October 2017Een wenteltrap ziet er geweldig uit in elke omgeving, ongeacht de stijlEen wenteltrap ziet er geweldig uit in elke omgeving, ongeacht de stijl Bij het ontwerp en de bouw van de trap in een prive-woning op de tweede verdieping met zijn handen nodig is om de gehele structuur te berekenen. Aldus belangrijke parameters zoals de stapbreedte, diameter, aantal. Dit alles is zeer belangrijk om rekening te houden met de juiste tekeningen voor te bereiden en de hele structuur te maken, ergonomisch en volledig veilig. Dit heel originele ontwerp is erg populair, omdat het niet met de bouw van een groot gebied vereist echter dat het product bleek sterk en betrouwbaar, we moeten allemaal zorgvuldig worden overwogen en rekening gehouden met alle nuances. Bovendien is een groot voordeel van de wenteltrap is dat het past perfect in elk interieur en wordt een echte inrichting van het. Het was handig om de stappen van de fan-type te lopen, is het noodzakelijk om de juiste maat te identificeren. spiraal twist is het heel goed mogelijk om elk merk te maken, alles hangt af van het ontwerp idee en de beschikbare ruimte.


Hoe maak je berekeningen van de wenteltrap uit te voeren naar de tweede verdieping

Ontwerpen wenteltrappen bedoelt met een bepaling van alle vereiste parameters van het product, alsmede tekenen van een schematische constructie modelbenamingen. Regeling wenteltrap, ongeacht de configuratie moet worden uitgevoerd in zowel verticale als horizontale projectie. Hierdoor kunnen alle belangrijke maximaal gebruikmaken van de ontwerpdetails en de voor- en nadelen van elke werkwijzestappen inrichting bepalen.

Wenteltrap naar de tweede verdieping moet niet alleen mooi, maar ook functioneel zijnWenteltrap naar de tweede verdieping moet niet alleen mooi, maar ook functioneel zijn

Trappen kunnen de meest verschillende configuraties hebben, te weten:

 • Voortbouwend op de centrale as;
 • Gedeeltelijke optreden van stappen in de centrale steun;
 • Met de nadruk op de snaar kant;
 • Vrijdragende opstelling.

Tekeningen van elk type ladder verschillen onderling, en dit moet in de berekeningen en de bereiding van bouwplan worden beschouwd. Dit dramatisch verschillende maten onderdelen voor spiraalvormige trappen omdat het bevestigingsmiddel in zekere mate nemen een zekere bewegingsruimte.


Functionele wenteltrap: de tekeningen en het aantal trappen

Voordat u het project van een wenteltrap uit te voeren, is de moeite waard alles correct berekenen en het aantal trappen. Dat is de reden waarom, moet worden ontworpen en gebouwd constructie aan de hand van de verkregen gegevens.

Voor de bouw van de trap moet u bepalen:

 • Het aantal trappen;
 • De hoogte van de stijgbuis;
 • De grootte en de locatie van de trap.

Aantal stappen in de trap wordt bepaald afhankelijk van de lengte van het frameAantal stappen in de trap wordt bepaald afhankelijk van de lengte van het frameIn eerste instantie moet u het optimale aantal stappen te nemen. De ideale uitvoeringsvorm zal 11-13 stappen. Noodzakelijkerwijs een oneven aantal van de meer comfortabele beweging. Het aftellen naar gaan van boven naar beneden. De bovenste trede is om als platform, en de afmetingen niet verschillen van de rest van de beschikbare elementen.

De optimale hoogte van de stijgbuis noodzakelijk kan achten voor de resulterende afstand tussen den plafond naar de vloer en het aantal stappen. Een ideale variant de stap hoogte in het traject van 15-20 centimeter.

Voor een wenteltrap meest geschikte haspels dat is de reden waarom, om de optimale parameters bepalen, moet u eerst de voorbereiding van de tekening.

Berekening van de wenteltrap: Design Features

Wenteltrap bestaat haspels en bestaat voornamelijk uit hout of metaal. Er zijn standaard modellen van wenteltrappen die kunnen worden gedaan in het huis of het oorspronkelijke ontwerp uit te voeren, maar het moet allemaal correct en nauwkeurig te berekenen en rekening houden met de kenmerken van het eindproduct. Alvorens over te gaan tot de bouw van de structuur, moet u het beste type van product te kiezen.

Om de ladder was een praktische, dient stap breedte toe te missen op het voor twee personenOm de ladder was een praktische, dient stap breedte toe te missen op het voor twee personen

Met name kan wenteltrappen zijn:

 • rechthoekig;
 • veelhoekig;
 • Round.

Rechthoekige en veelhoekige structuren kunnen worden gebruikt wanneer de ladder tegen een wand worden gemonteerd. Als het zal zijn in het midden van de kamer, is het het beste om de voorkeur te geven aan een cirkelvormige ontwerp. Wenteltrappen kan worden uitgevoerd met of zonder risers. Trap zonder risers zijn veel gemakkelijker te gebruiken, als de breedte van de winder trap veel smaller voet, dus het kan worden uitglijden voeten, als de riser is gemaakt, want het duurt een bepaalde hoeveelheid ruimte.

Belangrijk! De afwezigheid van vogels stelt u in staat om volledig uitgegroeid tot de hele voet op het loopvlak, zodat de beweging van een ladder meer comfortabel en veilig zou zijn.

Hoe maak je een tekening wenteltrap te bereiden

Een tekening van een wenteltrap te bereiden, is het belangrijk dat alle correcte berekening en rekening te houden met de afmetingen van elk constructief element.


Voordat u de lay-out te trekken, moet u overwegen:

 • Kenmerken van stages;
 • De breedte van het loopvlak;
 • openingsgrootte.

Voor de start van de bouw van een wenteltrap haar tekening op papier moet maken, moet u het formaat van alle elementenVoor de start van de bouw van een wenteltrap haar tekening op papier moet maken, moet u het formaat van alle elementen

Na het bekijken van de beschikbare monsters kunnen klaar om de beste optie, die vervolgens enigszins veranderen onder de bestaande parameters en kenmerken van het huis interieur kiezen. Een van de belangrijkste kenmerken van de ladder als loopvlakbreedte. Om deze parameter te bepalen is niet alleen nodig om de tekening te bereiden, maar ook een speciale formule die zal helpen bij het bepalen van de vereiste breedte van de trap.

noodzakelijkerwijs te worden weergegeven op het opstellen van een plan:


 • Uitwendige diameter;
 • Graden draai;
 • De breedte van het loopvlak.

Bovendien moet in de berekeningen rekening moet houden met de plaats voor het bevestigen van de fasen, en een zone voor de reling. Bovendien moet rekening worden gehouden met het vereiste oppervlak voor de registratie openen. Bij het oprijden of bepaalde mensen van elke hoogte en moet gemakkelijk vrije doorgang, zonder pijn de dakspanten. De optimale grootte van de opening gelijk zijn aan ongeveer 2 meter te rusten. De minimale diameter in het traject van 1,2-1,5 meter.

Hoe maak je een berekening van de wenteltrap online

U kunt kiezen uit alle benodigde berekeningen en metingen uit te voeren bij de uitvoering van de wenteltrap project. Echter, er zijn speciale programma's die helpen om snel en eenvoudig uit te voeren de vereiste metingen, maak een tekening en visualiseren de resulterende tekeningen. Zo zal het mogelijk zijn om een ​​compleet beeld van hoe de afgewerkte trap eruit zal zien in het interieur te krijgen.

Op het internet is er een speciaal programma, waardoor je de berekening van de wenteltrap kan uitvoerenOp het internet is er een speciaal programma, waardoor je de berekening van de wenteltrap kan uitvoeren

In het bijzonder, dit programma zoals:

 • Online rekenmachine;
 • 3D Designer;
 • Autocad.

De meest populaire en de vraag wordt beschouwd als een online calculator, en AutoCAD-software. Het is voldoende om alleen de benodigde gegevens te maken en het programma berekent en bieden de meest optimale oplossing. U kunt een visualisatie van een voltooide ontwerp van alle kanten, evenals de afdelingen, die zal bepalen of het duurzaam en veilig zal zijn te krijgen.

Als we berekenen in AutoCAD, is het goed te beseffen dat het voltooide dossier van de extensie DWG, die niet compatibel is met alle programma's zal hebben.

Het uitvoeren van het ontwerp van een wenteltrap

Een wenteltrap geïnstalleerd in de belangrijkste, als je wilt om ruimte te besparen.

Een van de voordelen van de wenteltrap moet worden opgemerkt de compactheid en uitstekende esthetische kwaliteitenEen van de voordelen van de wenteltrap moet worden opgemerkt de compactheid en uitstekende esthetische kwaliteiten

Het is perfect als een ladder op:

 • Tweede verdieping;
 • zolder;
 • Zolder.

Om precies en correct uit te voeren technisch ontwerp, alle belangrijke eisen en normen GOST, omdat dit een ladder sterk, stabiel en veilig te maken.

wenteltrap project moet zeer zorgvuldig worden afgewogen om de laatste detail, om het zo robuust en betrouwbaar te maken. Beklimming en afdaling niet mag leiden ongemak. Materialen voor het vervaardigen van onderdelen verschillende sterkte en volledig aan de vormgeving uitgeoefende belastingen.

Bepaal de grootte van een wenteltrap (video)

Een wenteltrap is een uitstekend ontwerp en de oorspronkelijke vorm, zodat het gemakkelijk een sieraad van elk interieur volledig kan worden thuis, ongeacht de stilistische kenmerken.

Details: tekeningen wenteltrappen (foto voorbeelden)

1-1 1 4 4bedc8a110 61 8a288d6273cc42ef6d99950ae51c9038 118 009-11 17 353628-VMS-1

Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =

map